JORNADA 7: 13 Noviembre 2011

AÑORGA 2 - 2 OSASUNA

CRONICA VISITANTE

Excelente partido el visto en la tarde del sábado en Rezola entre dos equipos que buscaron la victoria a base de fuerza y derroche físico.

Comenzó el Añorga muy fuerte y las rojillas un poco despistadas y sin hacerse a las reducidas medidas del campo. Para el minuto 16 las de Añorga llevaban dos goles, el primero en el minuto 4 tras un saque de esquina y el segundo en una buena jugada.

Parecía que iba a ser un mal día para las rojillas pero no... las rojillas sacaron la casta y raza que les ha caracterizado en estos últimos partidos y se echó hacia arriba, metiendo a las de Añorga en su campo y teniendo varias oportunidades claras de gol que no materializaron, con ello se llegó al descanso pudiendo haber reducido distancias.

Tras el descanso las rojillas salieron al 100% sabiendo que se podía remontar y la recompensa llegó a los 5 minutos tras rematar Nora de cabeza un envío de Leyre, esto motivó más a las rojas que siguieron empujando y 5 minutos más tarde era Izaskun quien culminaba un buen pase de Lorena. Las rojas estaban a tope y disfrutaron de varias ocasiones. De ahí hasta el final, una muy clara casi acabando el partido por medio de Leyre que en un bonito disparo estrelló el balón en el poste.

Acabando el partido las rojillas notaron el esfuerzo físico y el partido se igualó hasta el final.

Destacar la actitud de todo el equipo, una actitud ganadora que seguro les llevará lejos.

Poco a poco se va notando el trabajo del cuerpo técnico, este equipo se empieza a gustar y empieza a ser un bloque, aunque joven, con mucha raza y ganas de agradar.

2-OSASUNA: Andrea, Ainhoa, Edurne, Boro, Lucía (Rebeca 46’), Nora (Patricia 80’), Ane (Lorena 46’), María, Leyre, Aida, Izaskun.

Goles: 1-0 Nerea (4’), 2-0 Miriam (16’), 2-1 Nora (50’), 2-2 Izaskun (55’).

Blog Osasuna Femenino

CRONICA LOCAL

Sailkapenaren goikaldean sartzeko partida zuten bi taldeek Rezolan. Ongi ekin zion etxeko taldeak partiduari. Lehenengo aukerak eta jokuaren pisua Añorgako neskentzat izan zen. Nagusi ziren jokuan eta geldikako baloi baten ostean, Etxebak burukada batez baloia sareetara bota zuen 1-0. Taldea ez zen gol horrekin konformatu eta bigarrenaren bila jo zuen jo eta su. Hala ere, 14. minutuan Osasunak buru buruzko jokaldi garbia izan zuen Lauraren aurrean eta baloia kanpora bota zuen. 18. minutuan gorritxoen bizkarrean geratu zen baloia Miriamek jaso eta ederki probestu zuen bi eta hutsekoa sartzeko. 30. minuturarte donostiarrek izan zuten baloi jabetza eta aukera onen jabe izan ziren hirugarrenaren atarian egon zirelarik. Lehen zatiko azken ordu laurdenean ordea nafarrek euren jokua hobetu eta pare bat aukera garbi izan zituzten. Atsedenaldira bi eta hutsekoarekin joan ziren.

Bigarren zatian, Osasunak planteamendu erasokorrago bat atera zuen eta 4. minutuan , korner jaurtiketa baten bitartez, Norak burukada eder batez gola sartu zuen. Urduritasuna nabaritu zen Añorgako jokalariengan eta 10. minutuan 10 zenbakia zuen jokalariaren jokaldi on batek berdinketa ekarri zuen markagailura. Egia da, bitarte horretan Añorgak aukera garbia izan zuela 3-1ekoa izango zena ezartzeko baina horrelakoetan gertatzen den moduan, honetan ere barkatu zuen taldeak gerora ordaindu egin zuen. Bigarren zatiaren erditik aurrera lehia oso berdindua joan zen eta bi taldeek euren aukerak izan zituzten. Partidua oso fisiko eta borrokatua bihurtu zen. Horrela, azken ordu laurdenean bi taldeek aldeketekin freskotasuna irabazita aukera pare bat izan zituzten bi taldeek. Añorgakoak biak kanpora joan ziren eta Osasunako aukera batek bide berdina hartu zuen arren besteak jaurtiketa itzel baten ostean Lauraren ateko eskuin zutoina jo zuen.

Honenbestez, puntu banaketa Rezolan ez bata ez bestearen helburuak ez ziren bete. Orain Osasuna 11 punturekin dago sailkapenean eta Añorga 9 punturekin 8. postuan kokatu da. Datorren asteko atsedenaldiaren ostean Bilboko San Inazio taldeari egingo diote bisita txuriek eta garrantzitsua izango da garaipena lortzea 6 punturekin 11.postuan aurkitzen baitira bilbotarrak.

2-AÑORGA: Laura, Alonso, Etxeba, Aini, Ainhoa V (Ibar 72'), Itsas (Alos 57'), Carton (Xagu 78'), Miriam, Donetz, Baxur eta Amaia V (Ana 60').

Golak: 1-0 Nerea Etxebarria (4’), 2-0 Miriam (16’), 2-1 Nora (50’), 2-2 Izaskun (55’).