JORNADA 22: 25 Marzo 2012

PAULDARRAK 5 - 3 MONDRAGON

KRONIKA

Arrasatearrak Barakaldora joan ziren igande goizean, eta Pauldarrak-en aurka neurtu zituzten indarrak. Zuri-moreek ez zuten partidu ona egin, eta penaltiz beteriko norgehiagokan etxekoek poltsikoratu zuten garaipena 5-3ko emaitzaz.

Bigarren minutua bete baino lehen hartu zuen aurrea markagailuan Pauldarrak-ek, halere Maitane Roak berari egindako penalti baten bitartez jarri zuen banakoa markagailuan. Arrasatearren pozak, baina, ez zuen luzaroan iraun, eta bizkaitarrek berriro ere zulatu zuten Oihanaren atea. Roari egindako beste penalti baten bitartez, kasu honetan Taniak jaurtia, heldu zen binako berdinketa. Atsedenaldia ate-joka zegoenean, ordea, etxekoek gol psikologiko horietako bat lortu eta 3-2koarekin joan ziren aldageletara bi taldeak.

Lehen zatian Pauldarrak-en ate ingurura apenas inguratu ez baziren, bigarrenean Zuloaga eta Ezkurraren neskek gol aukera gehiago izan zituzten. Dena den, etxekoek 4-2 jarri ziren aurretik. Alonsok aldea murriztea lortu zuen, baina partidua erabat amaituta zegoela barakaldarrek goizeko bosgarren gola lortu zuten. Honenbestez, markagailuak 5-3koa erakusten zuela eman zuen amaitutzat partidua epaileak.

Porrot honen ostean Mondrako neskek 30 punturekin jarraitzen dute, eta sailkapeneko bederatzigarrenak dira. Zorionez, jardunaldi honetan Eibarrek ere galdu du, hori dela-eta Zuloaga eta Ezkurraren neskek jaitsiera postuetatik 4 puntura egoten jarraitzen dute. 4 partidu baino ez dira geratzen denboraldia amaitzeko, eta horietatik bi irabaztea nahikoa izan daiteke beste urtebetez 2. Mailan lehiatzeko. Datorren asteburuan San Juanek bisitatuko du Mojategi, egungo laugarren sailkatua.

Golak: Maitane Roa, Tania, Alonso.

Isei Barbero - Mondraberri

Txapeldunak.com

Las arrasatearras fueron el domingo a la mañana a Barakaldo y midieron sus fuerzas ante el Pauldarrak. Las blanquivioletas no realizaron un buen partido, y en un duelo lleno de penaltis, las locales se anotaron el triunfo con un resultado de 5-3.

El Pauldarrak se adelantó en el marcador antes del minuto dos, pero Maitane Roa colocó el empate a uno por medio de un penalti cometido sobre ella misma. Pero la alegría de las arrasatearras no duró mucho ya que las bizkainas volvieron a perforar la meta de Oihana. Por medio de otro penalti realizado sobre Roa, llegó el empate a dos, materializado esta vez por Tania. Sin embargo, al filo del descanso, las locales lograron de esos goles llamados psicológicos y los dos equipos se fueron al descanso con el 3-2.

Si bien en la primera parte apenas se acercaron a las inmediaciones del área del Pauldarrak, en la segunda las chicas de Zuloaga y Ezkurra dispusieron de más ocasiones. Así todo, las locales colocaron el 4-2. Alonso logró reducir diferencias, pero las barakaldesas lograron el quinto de la mañana con el partido prácticamente terminado. Por tanto, el árbitro dio por finalizado el encuentro con el 5-3 que señalaba el marcador.

Después de esta derrota las chicas del Mondra continúan con 30 puntos, y son novenas. Afortunadamente, esta jornada también ha perdido el Eibar, por tanto las chicas de Zuloaga y Ezkurra siguen a cuatro puntos de los puestos de descenso. Tan sólo restan cuatro partidos para el fin de la temporada, y puede que sea suficiente con ganar dos para continuar compitiendo un año más en Segunda. El próximo fin de semana el San Juan visitará Mojategi, actualmente el cuarto clasificado.

Txapeldunak.com - Cantera Deportiva

El Pauldarrak venció al Mondragón en un encuentro no apto para cardiacos. Usue adelantó a su equipo de tiro cruzado y lo volvió hacer en el 2-1 tras el empate visitante de penalti. El 2-2 llegó también desde los once metros, pero antes del descanso, Maite, también de penalti, hizo el 3-2. En la segunda mitad Eba pasó atrás en el 4-2 obra de Usue, pero la delantera aún tuvo que marcar el cuarto en su cuenta tras un pase en largo para acabar con las opciones del Mondragón.

5-Pauldarrak: Andrea, Mayara, Iera, Virginia, Lorea, Maite, Ainara, Paula (Zulueta 80’), Eba (Olatz 90’), Jone y Usue (Massiel 88’).

Goles: 1-0 (1') Usue; 1-1 (8') Maitane Roa, de penalti; 2-1 (19') Usue; 2-2 (34') Tania, de penalti; 3-2 (44') Maite, de penalti; 4-2 (53') Usue; 4-3 (65') Ainhoa Alonso; 5-3 (89') Usue.