JORNADA 13: 15 Enero 2012

MONDRAGON 2 - 2 SAN IGNACIO

CRONICA LOCAL

Puntu bat urratu dute Mondrako neskek maldan gorako partiduan

Arrasatearrek San Inazio hartu zuten zapatu arratsaldean Mojategin, eta atsedenaldira 0-2 joan arren, bigarren zatian berdinketa lortu zuten Maitane Roaren golei esker.

Sailkapenari begiratuta, Mondrako neskak ziren faborito zapatu arratsaldean San Inazioren kontra Mojategin jokatu behar zuten partidurakoa. Azkenean, baina, arrasatearrak puntu batekin konformatu behar izan ziren. Bilbotarrak markagailuan 0-2 aurreratu arren, zuri-moreek ez zuten etsi, eta bigarren zatian neurketa berdintzea lortu zuten.

Esan bezala, arratsaldea ez zen ondo hasi Zuloaga eta Ezkurrak zuzentzen duten taldearentzat, partidua hasi eta berehala aurreratu baitziren markagailuan bisitariak. Lehenengo zatian Mondrako neskek ez zuten itxura ona eskaini, eta motel samar aritu ziren, batez ere atzealdean. Horren ondorioz, batekin konformatu ez eta bigarrena ere sartu zuen San Inaziok. Atsedenaldira joan baino lehen aldea murrizteko aukera izan zuen Ane Berazak, baina ate aurrean bakar bakarrik ez zuen asmatu baloia sareetara bidaltzerako orduan.

Bigarren zatiari ildo beretik ekin zion Arrasateko taldeak, eta 0-2koarekin gutxi galtzeko zeukatela ikusirik, zerragileen entrenatzaileek atzelari bat kendu eta horren ordez erdilaria zelairatu zuten. Ordura arte bilbotarrak sendo aritu ziren atzealdean, eta kontraerasoa izaten ari zen euren arma nagusia, horregatik Zuloaga eta Ezkurraren apustua arriskutsua zen oso.

Dena den, aldaketa taktikoak bere emaitzak eman zituen, eta bost minutu inguruan Maitane Roak bi gol egin eta 2-2koa jarri zuen markagailuan. Ordu laurden geratzen zen oraindik norgehiagoka amaitzeko, hori dela eta oraindik aukerak egon bazeuden garaipena erdiestekoa. Amaieran joan-etorrien partidua izan zen, eta gol aukerak bi ateetan egon ziren. Azkenean, baina, markagailua ez zen mugitu, eta 2-2ko berdinketarekin eman zuen amaitutzat partidua epaileak.

Gauzak horrela, partidua honekin eman dute amaitutzat ligako lehen itzulia Mondrako neskek. Jokatutako 13 neurketatik 6 irabazi eta beste 2 berdindu dituzte, eta poltsikoratutako 20 punturekin bosgarren sailkatua da une honetan Arrasateko taldea. Dena den, 2. Mailan parekotasuna da nagusi, eta jaitsiera postuak bost puntura baino ez daukate Jon Zuloaga eta Andoni Ezkurraren neskek.

Datorren asteburuan, bigarren itzuliko estreinaldiko jardunaldian, ligako talderik indartsuena bisitatuko du Mojategi: Athletic B. Zuri-gorriek partidu bakarra galdu dute orain arte, asteburu honetakoa Berriotxoaren zelaian (4-3), eta liderrak dira 30 punturekin. Dena den, eta jardunaldi honetan gertatutakoa ikusirik, itxaropenerako aukerak egon badaude.

Isei Barbero - Mondraberri

Las arrasatearras recibieron al San Ignacio la tarde del sábado en Mojategi, y a pesar de irse al descanso 0-2, en la segunda parte lograron el empate gracias a los goles de Maitane Roa.

Mirando la clasificación, las chicas del Mondra eran favoritas cara al partido que debían disputar la tarde del sábado en Mojategi. Sin embargo, las arrasaterras se tuvieron que conformar con un sólo punto. Pese a que las bilbaínas se adelantaron 0-2 en el marcador, las blanquivioletas no se dieron por vencidas, y en la segunda parte consiguieron igualar el encuentro.

Como hemos dicho, la tarde no empezó bien para el equipo que dirigen Zuloaga y Ezkurra, ya que las visitantes se adelantaron nada más empezar el partido. En la primera parte las chicas del Mondra no ofrecieron una buena imagen, y estuvieron algo flojas, sobre todo en defensa. Así, el San Inazio no se conformó con uno y logró el segundo. Antes del descanso, Ane Beraza tuvo la oportunidad de reducir distancias, pero no acertó en el remate a puerta cuando estaba sola ante la portería.

El equipo de Arrasate comenzó de manera parecida la segunda parte, y viendo que con el 0-2 tenían poco que perder, los entrenadores de las cerrajeras retiraron del campo a una defensa e introdujeron una centrocampista. Hasta entonces, las bilbaínas se mostraban firmes en defensa y el contrataque estaba siendo su mejor arma, por eso la apuesta de Zuloaga y Ezkurra era muy arriesgada.

De todas formas, los cambios tácticos dieron su fruto y en un intervalo de cinco minutos Maitane Roa hizo dos goles y colocó el 2-2 en el marcador. Quedaba un cuarto de hora para el final del encuentro por lo que todavía había opciones para lograr el triunfo. En el tramo final el partido fue de ida y vuelta y hubo ocasiones en ambas porterías. Al final, sin embargo, el marcador no se movió y el árbitro decretó el final con el empate 2-2.

Así, las chicas del Mondra dan por finalizada la primera vuelta de la liga con este partido. De los 13 partidos jugados, han ganado seis y empatado otros dos, y el equipo de Arrasate es quinto clasificado en estos momentos con los 20 puntos conseguidos. De todas formas, la igualdad es la predominante en la segunda división, y las chicas de Jon Zuloaga y Andoni Ezkurra tienen los puestos de descenso a tan sólo cinco puntos.

El próximo fin de semana, en la primera jornada de la segunda vuelta, visitará Mojategi el equipo más fuerte del grupo: El Athletic B. Las rojiblancas tan sólo han perdido un partido hasta el momento, el de este último fin de semana en campo del Berriotxoa (4-3) y son líderes con 30 puntos. De todas formas, y viendo lo sucedido en esta jornada, hay opciones para la esperanza.

Txapeldunak - Cantera Deportiva

Punto amargo para el Sani a domicilio

El San Ignacio se dejó dos puntos en Mondragón en un encuentro que dominó y en el que se fue al descanso con 0-2. En el minuto 1, Silvia rompió la defensa tras un balón al hueco y marcó de vaselina. En una acción similar en el 20’, Silvia remachó un rechace de la portera a un disparo suyo. En la segunda mitad, las amarillas no pasaron apuros, pero en un mal despeje llegó el 1-2. Las locales empataron en el 75’ y en el tramo final el duelo pudo decantarse de cualquier lado.

2-San Ignacio: Lezuri, Nekane, Patri, Eztizen, Leire, Itziar, Olaia, Ane, June (Yasmina 70’), Silvia (Uski 60’) y Enara (Laura 80’).

Goles: Silvia (2) eta Maitane Roa (2).