OSASUNA 1 - 3 MONDRAGON

CRONICA LOCAL

¡No pasaron los reyes para las rojillas por Tajonar en la mañana del domingo!

Dura derrota para las rojillas ante un rival que demostró ser un equipo compacto y correoso que no dejó en ningún momento jugar cómodas a las rojas.

El partido comenzó trabado y con pocas ocasiones para ambos equipos, finalizando la primera parte buena jugada de las rojas que culmina Nora con un bonito gol. Parecía que estaba el partido encarrilado y con eso se llegó al descanso.

Pero en la segunda parte las rojas decidieron hacer de reyes magos y en el minuto 2 regalan un penalti que el Mondragón no desaprovechó, esto hizo venirse arriba al equipo forastero que apretó más a las rojas que no espabilaban y de otro regalo hacían subir el segundo para su cuenta, sin tiempo para asimilar el gol llegó el tercero en una bonita contra. Las rojillas despertaron y gozaron de varias ocasiones claras para marcar pero la ansiedad y las buenas actuaciones de la portera hicieron que no se lograra marcar.

En resumen un buen equipo el Mondragón que supo jugar a las rojas en todo momento y un Osasuna que sólo al final del partido recordó al equipo de jornadas anteriores. A ponerse las pilas si se quiere estar arriba y volver a ser un equipo que juega bien al fútbol.

1-OSASUNA: Andrea, Ainhoa, Rebeca (Lucía 46'), Edurne, Boro, Carlota (Susana 46'), Izaskun, María, Leyre, Lorena (Patricia 65') y Nora (Ane 46').

Goles: 1-0 (37') Nora; 1-1 (47') Ainhoa Lete; 1-2 (63') Melani; 1-3 (75') Ainhoa Alonso.

Blog Osasuna Femenino

CRONICA VISITANTE

1-3 irabazi zioten atzo, igandea, Osasunari bere zelaian. Iruindarrak aurreratu ziren markagailuan lehen zatian, baina atsedenaldi ostean Lete, Melanie eta Alonsok sartutako golei esker garaipena erdietsi zuen Arrasateko taldeak.

Ezin hobeto hasi dute urtea Mondrako neskek, gutxik espero zuten garaipena ekarri baitute Iruñetik. Jon Zuloaga eta Andoni Ezkurrak zuzentzen duten taldeak Osasunari egin zion aurre atzo, igandea, eta lehen kolpea etxekoek eman bazuten ere, markagailuari buelta eman eta hiru puntuak ekarri zituen etxera Arrasateko taldeak 1-3 irabazita.

Esan bezala, goiza ez zen ondo hasi zerragileentzat, Ainhoa Letek min hartu eta zelaitik irten behar izan baitzuen zauria osatzeko. Une horretan Mondra 10 jokalariekin ari zen jokatzen, Lete berdegunera itzultzeko epaileak eman beharreko aginduaren zain, eta orduan aurreratu ziren markagailuan etxekoak. Hasierako 45 minutuetan Osasuna estutzeko gai izan ziren Ezkurra eta Zuloagaren neskak, halere ez zen gol aukera garbirik ikusi.

Atsedenalditik bueltan etorri zen zuri-moreen erreakzioa, eta berdinketaren gola Ainhoa Leteren oinetatik etorri zen. Epaileak jokalari eibartarrari egindako penaltia adierazi zuen, eta Lete berak ez zuen barkatu 11 metroetatik. Dena den, batekin konformatu ez eta bigarrena ere sartu zuen Mondrak. Ainhoa Alonsok hegaletatik erdiraketa egin, eta bigarren zutoinean atzetik etorrita jarri zuen 1-2koa markagailuan Melaniek.

Galtzeko ezer gutxi zutela ikusirik, Osasunako neskek erasoari ekin zioten partidu amaierako minutuetan. Testuinguru honetan heldu zen bisitarien hirugarren gola. Mondrak baloia berreskuratu, eta egindako kontraeraso batean sartu baitzuen Ainhoa Alonsok amaierako 1 eta 3koa. Esan bezala, ez zen gehiagorako astirik egon, eta hiru puntuek Arrasaterako bidea hartu zuten.

Sailkapen burura begira

Honenbestez, ezin hobeto estreinatu dute urtea Jon Zuloaga eta Andoni Ezkurraren neskek. Honako hau Arrasateko taldeak denboraldi honetan lortzen duen seigarren garaipena da, eta horri esker une honetan sailkapeneko bosgarren postuan dago 19 punturekin. Arrasatearrekin berdinduta Añorga dago, eta San Juanek puntu bat gutxiago dauka. Gora begira Osasuna laugarrena da 20 punturekin, Oiartzun eta Abanto, berriz, 23 eta 22rekin daude, hurrenez hurren.   Lidergoan oraindik partidurik galdu ez duen Athleticek jarraitzen du, 30 punturekin.

Gauzak horrela, Mondrako neskak sailkapen burura begira jarri dira, bigarren sailkatua 4 puntura baino ez baitaukate. Dena den zuri-moreak ezin dira lokartu, 2. mailako sailkapenean estutasuna baita nagusi. Testuinguru honetan, jaitsiera postuak 7 puntura ditu Mondrak, une honetan muga hori Berriotxoak ezartzen duela. Datorren asteburuan beste aurrerapauso bat emateko aukera izango dute Mondrako neskek, kasu honetan zaleen aurrean, San Inaziok bisitatuko baitu Mojategi.

Golak: Ainhoa Lete, Melani eta Ainhoa Alonso